Check-Up Her Yıl Yaptırılmalı Mı?
Uzmanlar, check-up konusunda herkesi uyarmaktadır. Her sene düzenli bir biçimde check-up yaptırılmasından yana olan uzmanlar check-up için herhangi bir rahatsızlığın olması gerekmemektedir. Her yıl düzenli yapılacak check-up ile ileriye dönük tespitler yapılabiliyor açıklamasını yapmaktadır. Hastalıkların tespiti için her yıl düzenli yapılacak check-up önceden riskli hastalıkları tespit etmek açısından son derece önemlidir.
Check-up Faydası Nedir?
Check-up yaptırmak son derece kolay bir iştir. Bir yıl öncesinden hastalık bulguları belirebilmektedir. Erken tanı için oldukça faydalı olan bu yöntem ile gelecek yıllardaki sorunları erkenden görebilirsiniz. Faydası bu şekilde olup amaç tamamen kaliteli yaşamdır.
Check-up Hangi Hastalıkları Tespit Edebilir?
Check-up yöntemi ile tespit edilen hastalıkların listesi oldukça uzundur. Hemen hepsini sizlerle paylaşıyoruz;
AISD başta olmak üzere akciğer, böbrek, kistler, dalak, tiroit, hepatit a, kalp, hipertansiyon, barsak, idrar, kanser riskleri, doku, anemi, kan, safra, şeker, prostat, meme, romatizma bu isimlerin yanına hastalıkları ibaresini ekleyerek çoğullaştırabilirsiniz. Örnek: Böbrek hastalıkları şeklindedir.
Bu yazdığımız başlıklar sadece en çok yaygın olanlardır. Birçok hastalığın tespitinde etkili olan check-up son derece etkili bir yöntemdir.
Chech-up Nasıl Yaptırılır?
Son zamanlarda çalışan kişilerin pek vakit ayıramaması sonucu evlere hizmet şeklinde birçok yer hizmet vermektedir. Çalıştığınız yere bir personel gelmesiyle kan veya idrar örneği ile check-up yaptırmak mümkündür.
Sağlıklı Chech-up Yaptırmak İçin Neler Yapmalı?
Uzmanlar, check-up yaptıracak kişilerin daha etkili sonuçlar alması için şu uyarılarda bulunmaktadır.
-Check-up yaptırmaya giderken mutlaka 10 saat bir şey yememiş olmalısınız. Sadece su tüketmek serbesttir. Bunun dışında bir şey yememelisiniz.
-Hamilelik durumunda önceden doktorunuz bilgilendirilmelidir.
-Üç, dört gün öncesinde özellikle c ve demir vitamini barındıran ilaçlar kullanmamalısınız.
-İki gün öncesinde kırmızı et, ıspanak, pazı, brokoli, turp, meyan kökü gibi yiyecekler tüketmemelisiniz. Buna bağlı besinlere ait vitaminleri de tüketmemeniz gerekmektedir. Sağlıklı olabilmesi için bu uyarılara dikkat etmelisiniz. Zaten doktora başvuranlar bu uyarıları doktoru tarafından alacaktır. Özellikle daha önce tetkik yaptıranlardan daha önceki test sonuçları da talep edilmektedir.
Bir Cevap Yazın