İlk olarak aşırı sıcak ve soğuk gıdalar almamaya özen göstermeliyiz. Diş etlerimizin ne kadar hassas olduğunu unutmamamız lazım. Aşırı sıcak gıdalar diş etlerimizi tahriş ettiği gibi soğuk gıdalar ise kan dolaşımının yavaşlamasını neden olur. Sadece diş fırçalamayla bunların önüne geçemeyiz elbette. Ağız bakım suları kullanarak hem diş etlerimizi daha sağlıklı hem de diş etlerimize bağlı olan dişlerimiz arasında biriken yemek artıklarının dişlerimize zarar vermesini engelleyebiliriz.diş eti sağlığı, diş etini koruma, diş eti sağlığını sağlama

Diş aralarında kalan besinler bakteri üreterek bir süre sonra o bölgede istenmeyen kokulara ve diş çürüklerine neden olmaktadır. Diş ipi kullanması gereken insanlar bu konuda daha hassas olmalıdırlar. Dişlerin arasındaki boşlukları temizlemek hem psikolojik olarak dilinizle zaman harcamanıza engel olacağı gibi, güzel gülüşlerinizi de hiç çekinmeden herkesle paylaşabilmenize engel olmaz. Konuşurken sizi rahatsız eden bir diş yapısına sahipseniz bu senelerce diş teli kullanmanıza neden olabilir. Diş sağlığının önemi, aşırı derece şekerli besin tüketimiyle de alakalıdır. Şeker, dişlerimizin üstüne yapışır ve uzun süre kalarak diğer besinlere göre daha fazla bakteri üretir.

Kanal Tedavisi Uygulaması

Dişlerimizin sağlam halinden daha iyi bir haz olamaz. Çünkü öz dişimizin yerini hiç bir yapay diş yerini tutamaz.Fakat dişlerimizin iyi bir şekilde korunmaması ve diş yapımızın hassas olup,bizlerinde sağlıklı bir dişin nasıl olması gerektiği konusundaki yetersiz bilgilerimiz,sağlıklı bir dişi kaybetmemize sebep olmaktadır. Sağlıklı bir dişin tedavi olması gerektiği durumda o dişi kurtarmak ve daha fazla zarar görmemesi için kanal tedavisi yapılması diş hekimlerimiz tarafından önemli bir tedavi aşamasıdır. Tedavi sürecinde hasar görmüş dişlerin korunmasında yardımcıdır. Tedavinin  uygulanmasının sebebi pulpa yani; (sinir, kan, lenf damarlarını içeren dişin içindeki yumuşak tabaka), kendini tamir edemeyecek derecede hasar görmesi ve ölmesi.

Pulpa dişimizin özüdür. Yani dişin yumuşak olan tek tabakasıdır. Diş çürüğünün nedeniyle, diş pulpasının ( diş özü ) iltihaplanması sonucu başlar. Genellikle buna, kırık dişlerdeki veya derin çürükler deki bakteriler sebep olur. Bakteriler dişin özünde iltihaba yol açar. Hasar görmüş veya hastalanmış pulpa çıkarılmazsa diş ve çevresindeki dokular enfeksiyona maruz kalır ve sonunda dişinizi tamamen kaybedebilirsiniz. Pulpa  iltihabı dişin kök ucunda oluşur.