Haşere İlaçlama Firmaları Ne Yapar?

haşere ilaçlama, haşere nasıl ilaçlanır, haşere ilaçlama işlemi

Kokulu İlaçlama

















Haşerelerin yoğun olarak görüldüğü yerlerde kokulu ilaçlama yapılmalıdır.Kokulu ilaçlama sıvı şekilde püskürtme yöntemiyle yapılmaktadır.

Örneğin; hamamböcekleri kapsüller halinde ürerler ve her bir kapsülde 35-40 adet yavru bulunur. Yılda 8-10 defa yumurtlarla dişi ergin hamamböcekleri öldükleri zaman bile yumurta bırakırlar. Bu nedenle haşereleri yoğun olduğu alanlarda etkili bir ilaçlamanın yapılması gerekmektedir.haşere ilaçlama, haşere nasıl ilaçlanır, haşere ilaçlama işlemi

Kokulu ilaçlamada kısa zaman içinde sonuç alınır.

Bu ilaçlamada mekanınızı kısa bir süre terk etmeniz gerekmektedir.

Bu ilaçlama sırasında ilaçlanan alanda bulunmayınız.

 İlaçlama bittikten birkaç saat sonra mekanınızı havalandırarak günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz. ( Yapmanız gerekenler için Sıkça Sorulan Sorular bölümüne bakabilirsiniz.

Kokusuz İlaçlama

Kokusuz ilaçlama ismi sizi yanıltmasın. Kokusuz ilaç etkisiz ilaç anlamına gelmemektedir. Kokusuz ilaçlama da kullanılan ilaçlarda tıpkı kokulu ve jel ilaçlama kullanılan ilaçlar gibi etkilidir. Kokusuz ilaçların diğerlerinden farkı kokusuz olması ve farklı koşullarda uygulanmasıdır.

Kokusuz ilaçlama yapıldığı sırada kokulu ilaçlamadakinin aksine bulunduğunuz yeri terk etmenize gerek yoktur. Evcil hayvanlarınız da ilaçlanan alana çok yaklaşmadığı sürece sorun yoktur. Kokusuz ilaçlar her an her mekanda rahatlıkla uygulanabilir. Mesela bir iş yerinde mesai saatleri içerisinde veya evinizde misafir olduğu zaman hatta okullarda ders saatleri bitiminde de uygulanabilir. Tabii ki ilaçlama işlemlerinizi mutlaka uzman ilaçlama firmalarına yaptırmalısınız. Korsan ilaçlama firmalardan ve şahıslardan da uzak durmanızda zaruret vardır.

Kokusuz ilaçlamada kullanılan malzemeler özel olarak hazırlanmış ve saf, katıksız maddelerdir. Kokusuz ilaçlama da kullanılacak malzemeler mutlaka Sağlık Bakanlığı’nca onaylanmış olmalıdır.

Kokusuz ilaçlama yapılırken dikkatli olmak gerekir. Bu ilaçlar kesinlikle gıda maddelerine temas etmemesi gerekir. Bu ilaçlar kokusuz diye aldatıcı olmasın kesinlikle diğer ilaçlar gibi buda zehirlidir.

Kokusuz ilaçlama yapılırken kesinlikle gıda maddelerini bozar ve ilaç temas eden gıdalar atılmalıdır. Eğer ilaçlı gıdalar tüketilse zehirlenmeler ve hatta ölümler görülebilir. Kokusuz ilaçlama yapılmadan önce ve yapıldıktan sonra bazı tekbirler almak gerekir.

Kokusuz ilaçlama evdeki her türlü böcek için kullanılabilir. Fakat pire ve tahta kurusu çok zor ölen haşere olduğu için pek önerilmez bu haşereler için mutlaka kokulu ilaç takviyesi yapılmalı.

 Kokusuz ilaçlamanın sakıncaları nelerdir?

Kokusuz ilacın solunması zararlı değildir. Fakat ilaçlama yapılırken gıda malzemelerinin mutlaka ilaçla temas etmemesine özen gösterilmelidir. Ayrıca tabak, tencere, çatal, kaşık vb.. malzemelerinde ilaçla teması önlenmelidir.

 Kokusuz ilaçlama sırasında mekanı terk etmeye gerek var mıdır?

Hayır. Kokusuz ilaçlama esnasında gündelik yaşantınıza gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz. Tabii ki gerekli tedbirleri aldıktan sonra.

 Kokusuz ilaçlama nasıl yapılır?

Kokusuz ilaçlama da kullanılan malzemeler su bazlı ilaçlardır. Kokusuz ilaçlama temasa duyarlı bir ilaçlama olduğundan dolayı direkt temastan kaçınılmalıdır.

 Kokusuz ilaçlama bitince neler yapılır?

Kokusuz ilaçlama sonrasında yorucu bir temizliğe gerek yoktur. Sadece mutfakta kullanılan malzemelerin elden geçirilip temizlenmesi son derece faydalıdır.

 Kokusuz ilaçlama yapılan yer kapalı mı tutulur?

Hayır. Kokusuz ilaçlama yapılan yerde kapı ve pencerelerin açılması zorunlu değildir. İstenirse kapı ve pencereler kokusuz ilaçlama esnasında ve sonrasında kapalı kalabilir.

Jel İlaçlama

Jel ilaçlamada; ilacı yiyen haşere yuvasına döner ve orada ölür diğer böcekler bu ölüden beslenirler. Böylece o böceğin ölüsünü yiyen böceklerde ölür ve zincirleme olarak devam eder. Bu ilaçlama şekli 2000 yılından itibaren ülkemizde kullanılmaya başlandı. Uzun süre etkilidir. Özellikle hamamböcekleri üzerinde oldukça etkili olan bir ilaçlama şeklidir. Çevre ve insan için sağlıklı bir yöntemdir.

Jel İlaçlama Yöntemi

 Evcil hayvanlar için zararlı değildir.

 Kokusu yoktur.

 Kapı ve pencerelerin kapatılmasına gerek yoktur.

 Evden ayrılmanız gerekmez.

 İlaçlama öncesinde hazırlık yapmanıza, ilaçlama sonrası içinde temizlik yapmanıza gerek yoktur.

 Uzun süre etkisini devam ettirir.

 Jel ilaçlamada ilacı yiyen haşere yuvasına döner ve orada ölür diğer böcekler bu ölüden beslenirler. Böylece o böceğin ölüsünü yiyen böceklerde ölür ve zincirleme olarak devam eder.

 Çevre ve insan sağlığı üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Aksine çok uygun bir yöntemdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir