Pire ile nasıl mücadele edilir?
Pire çok küçük bir haşere olduğundan fark edilmesi zordur. Pirenin boyutları yaklaşık olarak 2-10 mm arasında değişmektedir. Pire haşereler içerisin de en çabuk çoğalan haşere türlerindendir. Alana girişi genellikle hayvanlar ve insanlar üzerinden olmaktadır. Pire ısırığı ile hem hayvanlardan hem de insanlardan kan emerek yaşamını sürdürmektedir. Pire ile mücadele de pireden kurtulmak amacıyla bireyler kulaktan dolma müdahaleler yapmaya çalışırlar ancak bunlar sonuçsuz kalmaktadır.
Bazı bireyler ise bireysel olarak pire ilaçlama yapmaktadırlar. Ancak bu müdahaleler ise hem sonuçsuz kalmakta hem de sağlık problemlerine yol açmaktadır. Pireler ile mücadele de pirelerden kurtulmak için profesyonel pire ilaçlama yapılmalıdır. Pire ilaçlamayı yapacak bireylerinde pire ilaçlama firmalarınca gerekli eğitimleri almış olması gerekmektedir. Pire ilaçlama firması uzmanları ilaçlama esnasında yanında kimse bulunduramaz. Uzmanın kendide ilaçlamayı maske ile yapmaktadır. Pire ilaçlama firmaları pire sorunu için kokulu sıvı ilaç kullanmaktadır. Çünkü pire ilaçlamada en etkili ilacı kullanmalıdırlar.
Pire ilaçlama firması uzmanınca pire ilaçlama yapılan alanda 2 saat hiçbir şey yapılmamalıdır. Alan kapalı kalmalıdır. Ancak bu süre sonunda alan 30 dakika havalandırılarak kullanılabilir. Fakat bu alanda 1 hafta boyunca ıslak temizlik yapılmamalıdır. Bunun dışında kuru temizlik yapılabilir. Alanda evcil hayvan ya da emekleyen bebekler var ise orta alanlar dip köşe olmamak koşulu ile temizlenebilir. Pire sorunu olan alanlarda pire ilaçlaması geç yapılmamalıdır. Aksi halde pire ile mücadele zorlaşır ve pire zararları artış gösterir.
Bir Cevap Yazın