Ses Frekansları İle Beyin Nasıl Rahatlatılır?
Ses frekanslarının beyin dalgalarını etkilediğini ve zihniniz üzerinde kontrol sahibi olmanıza yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Ses titreşimlerinin zihin ve beden üzerinde iyileştirici bir etkisi vardır. Özel olarak hazırlanmış bazı frekanslar kullanılarak, beynin konsantrasyon, gevşeme ve uyku gibi durumlarda yayılan titreşimlerle aynı titreşimleri yaymasını sağlamak mümkündür. Tüm dünyada sıklıkla kullanılan beyin frekans teknolojisi son zamanlarda ülkemizde de popüler hale geldi. Beyin frekansı teknolojisi, fiziksel ve zihinsel sorunları çözmek için kullanılır. Frekanslar; Sosyal ilişkilerde sağlıklı iletişim kuramama, özgüven sorunları, kendini ifade edememe, depresyona eğilim, aksilikler, motivasyon azalması, konsantrasyon eksikliği, kronik yorgunluk, stresle baş edememe, hiperaktivite, migren, kilo problemleri ve uykusuzluk.
Binoral vuruşlar ve beyne etkileri;
Binaural (her iki kulak) ritimleri olarak adlandırılan özel bir frekanstaki bu sesler, fiziksel ve zihinsel iyileşmeyi sağlamak için günlük yaşama uyarlanmalıdır. Bu vuruşları her iki kulağınıza da kulaklık takarak dinleyerek, bir kulakta diğerinden farklı bir ton duyabilir ve aslında müzikte olmayan bir vuruşu yakalayabilirsiniz. Beyin dalgalarını etkileyen bu ritimler, sağlık sorunları olan kişiler için dijital ilaç olarak kullanılabilir. 1839’da Heinrich Wilhelm tarafından keşfedilen bu ritim etkileri, dinlenme sırasında beyin dalgalarının değişmesine yardımcı olur.
Uzun süreli bellek üzerindeki etkisi incelenen binaural vuruşlar üzerine yapılan bir çalışmada; Beta (20 Hz) ve teta (5 Hz) olmak üzere iki farklı ritim, iki farklı insan grubu tarafından dinlendi. Katılımcılardan dinlerken konuşulan kelimeleri akıllarında tutmaları istendi. Her iki grupta da ezberleme sırası ve kelimelerin süresi farklılık göstermiştir. Ayrıca bu deney sonucunda çift kulaklı atımların kullanım sıklığına göre uzun bellek üzerinde iyi veya kötü bir etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. Deneklerin çoğu, bu süre zarfında trans ve hipnotik duygular yaşadıklarını da belirtti.
Beynin titreşimsel boyutları nelerdir?
Delta Frekansı: Uyku sırasında oluşan delta titreşimleri saniyede 4 titreşime neden olabilir. Uyuyan beyin olarak da adlandırılan bu aşama, 4 Hz frekansında en yavaş titreşen beyin dalgalarını üretir. Delta frekansı ayrıca kendinizi derin bilince sokmak için kullanılır. Bilinçli astral yolculuklar da bu aşamada yapılır. Bilinçli zihne müdahale etmek için bilinçsiz beyin aktivitesine erişim sağlar.
Teta frekansı: Uyku fazına girerken meydana gelen 4-7 salınım şeklinde oluşur ve bu salınımların daha önce bahsettiğimiz delta frekansından daha hızlı olduğu fazdır. Uyurgezer beyin olarak da bilinen bu aşamada 5-6 hertz’lik dalgalanmalar meydana gelir. Sıklıkla ve belirli bir sırayla kullanıldığında, unutulmuş anılara erişim sağlar. Stresten rahatlamaya geçişte de faydalı olduğu iddia edilmektedir.
Alfa frekansı: Ruh halini iyileştirdiği iddia edilen alfa frekansı saniyede ortalama 10 kez dalgalanıyor. Özellikler, insanlar kendilerini rahat hissettiklerinde ortaya çıkar. Düz beyin dalgası olarak da bilinen alfa frekansı, 10 hertz’lik titreşimlerle üretilir. Sorunlara çözüm bulmayı, hayati fikirleri iletmeyi ve düşünme yeteneklerini geliştirmeyi başarır. Bu, yaratıcılığımız ile hayal gücümüz veya görsel unsurlar arasında bir geçiş yaratır.
Beta frekansı: Beta frekansı, merkezi sinir sistemi aktif olarak çalıştığında ve yüksek konsantrasyon gerektiğinde kullanılır. Ortalama olarak, bu saniyede 14-80 vuruş sıklığında gerçekleşir. İnsan zihnini keskinleştirmenin yanı sıra odaklanmaya yardımcı olur. Örneğin, beta sürümünde, 15 frekansta okunabilen metni daha hızlı ve daha kolay anlamanıza olanak tanır. Beta frekansı sınava hazırlık, daha kolay konuşma ve iletişim için tercih edilir.
Bir Cevap Yazın