Yavaş Yiyerek Kilo Verme
Gün içindeki açlık hissi beynin sinyallerinden kaynaklanır. Aynı şekilde mideden beyne iletilen tokluk hissi de kendini gösterir. Ortalama olarak her 20 dakikada bir beyin açlık durumunu kontrol eder ve bize aktarır. Bu saatte yemek yiyorsanız ve yemek süresi 20 dakikadan uzunsa açlık alarmları devre dışı kalır. Bazen size doymadan masadan kalkmışsınız gibi gelir ama 10-15 dakika sonra aç ve tok olmadığınızı hissedersiniz. Bunun nedeni, beynin düzenli aralıklarla açlığınızı kontrol etmesidir. Yavaş yemek ayrıca yiyecekleri daha fazla çiğnemenize ve dolayısıyla daha kolay sindirmenize yardımcı olur. Hızlı sindirilen besinler mide ve bağırsak problemlerine de iyi gelir. Yavaş yiyerek kilo verebilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Yavaş bir şekilde atıştırmanın faydaları nelerdir?
Yavaş yemek, hızlı yiyenlere göre obezite riskini azaltacaktır.
Doyana kadar yemek yemediğinizi anlayacak ve yemeğin tadına bakabileceğinizi anlamanızı sağlayacaktır.
Yavaş yemek daha fazla kalori almanızı engeller,
Daha az yemenizi sağladığı için daha az kalori tüketmenize yardımcı olur
İştahınızı ve kalorilerinizi kontrol etmeniz daha kolay olacaktır,
Yavaş yediğinizde, beyninizin tokluk sinyalleri almasına izin verirsiniz.
Daha yavaş yemek için daha fazla çiğnemeniz gerekir ve bu sindirim sistemi için çok faydalıdır.
Tüketilen kalori miktarı azaldıkça bir süre sonra kilo vermeye başlayacaksınız,
Yavaş yemek, besinlerin emilimini artırır,
Yiyecekleri yavaş çiğnemek diş sağlığının korunmasına yardımcı olacaktır.
Sakin ve kontrollü bir hayat yaşadığınızın farkındasınız.
Stresi kontrol etmeye yardımcı olur.
Yemek yemek yeterince yavaş mı?
Artık yavaş ve dengeli beslenmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ancak bunun kilo vermek için yeterli olup olmadığı tartışmalıdır. Özellikle gün içinde hareketsizseniz veya sabit bir ofiste masa başında çalışıyorsanız, sadece beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmek yeterli olmayabilir.
Spora ve egzersize yeterince zaman ayıramıyorsanız, kullandığınız araçtan en azından birkaç durak önce inip daha fazla yürümeyi deneyebilirsiniz. Bu küçük değişiklikleri birleştirirseniz kısa sürede sonuç almaya başlayabilirsiniz.
Yavaş yemeye ek olarak haftada ortalama 3 kez en az 30 dakikalık egzersizle diyetinizi sürdürebilirsiniz. Daha kısa sürede etkili sonuçlar almak istiyorsanız daha az çiğneyin; dolaylı olarak, daha az kalori tüketebilir ve yiyecekleri daha hızlı sindirebilirsiniz.
Yemek yemeye başladığınızda gözünüz saatin üzerinde olmalıdır. Bir tabak yemek yiyecekseniz bile 20 dakikadan daha erken yememeye özen göstermelisiniz. Bu durumda beyninize tokluk sinyalleri gelecek, hatta bir tabak yemekle bile doyduğunuzu anlayacaksınız.
Yeni bir besleme tekniğine alışmak biraz zaman alabilir. İlk başta zor olsa da, gelecekte çok daha rahat hissedeceksiniz. Kilonuzu kontrol etmek, formda kalmak ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için ne yediğiniz kadar nasıl yediğiniz de önemli olduğunu unutmamalısınız.
Beslenmede kilo vermenin diğer yöntemleri;
Yemeklerden 30-45 dakika önce ve sonra en az 1 bardak su içmeye çalışın. Yemek öncesi iştahı azaltmaya ve mideyi daha hızlı doldurmaya yardımcı olan bu yöntem, yemek sonrası metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur.
Acıkmadan önce yiyin. Masada oturmayın, uzun saatler aç kalmayın. Ayrıca atıştırmalıkları gerektiği gibi değerlendirebilir ve açlık seviyelerini orta seviyede tutabilirsiniz.
Özellikle kilo vermek istediğiniz dönemlerde karbonhidratları diyetinize dahil etmemelisiniz. Makarna, pirinç ve ekmek gibi en sık tüketilen karbonhidratlardan mümkün olduğunca uzak durmaya ve kontrollü bir şekilde tüketmeye çalışmalısınız.
Bir Cevap Yazın